27 Temmuz 2009 Pazartesi

Cem Garipoğlu Cinayetine Sanal Öfke Gittikçe Büyüyor

Image and video hosting by TinyPic




Vahşi cinayete sanal öfke


Vahşice öldürülen Münevver Karabulut'un katilinin yakalanması için Facebook'ta başlayan öfke çığ gibi büyüyor


Vücudu iki parçaya ayrılmış bir şekilde çöp konteynerine atılan lise öğrencisi 18 yaşındaki Münevver Karabulut'un vahşice katledilmesinin ardından bir hafta geçti ama cinayetin bir numaralı şüphelisi Cem Garipoğlu henüz yakalanamadı. Polis, cinayetin bir numaralı zanlısı Cem Garipoğlu'nu ararken, vahşi cinayete duyulan öfke ise adeta
internetortamında sanal öfkeye dönüştü.
DESTEK ÇIĞ GİBİ

Münevver Karabulut ve
ailesine destek olmak için arkadaşları tarafından Facebook'ta oluşturulan sayfada grupların sayısı gün geçtikçe artıyor. Sanal ortamda artık sadece Münevver Karabulut'un dost, arkadaş ve aileyakınları yok. Tüm Türkiye'den Münevver Karabalut'un katil zanlılarının yakalanması için çağrılar yankılanıyor. Facebook'ta oluşturulan grupların her birinden farklı sesler yükseliyor. Kimi 'bir numaralı şüpheli Cem'in bulunması için ortaya ödül konmasını teklif ederken' kimisi ise Cem'e verilmesi gereken cezayı tartışmaya açıyor. Bazıları da Cem'in Rusya'ya kaçtığını ileri sürüyor. Facebook'ta açılan grupların sayısı her geçen gün daha da artıyor. Oluşturulan 5 grupta 10 binin üzerinde kişi sanal ortamda Münevver ve ailesine sahip çıkıyor.

KATİLİ İHBAR EDENE ÖDÜL

Sanal ortamda katil avı da sürüyor. Münevver Karabulut yanlıları katilin yakalanması için ihbar edene ödül vermeye bile razı. Facebook'taki sanal destek 14 Mart'ta meydanlara çıkarak yürümeye hazırlanıyor.


Para teklifi ve tehdit aldım

Web tasarımcısı olan Kemal Halaç, kurduğu grubun sayısı durmadan artarken farklı bir teklifle karşılaştığını da ileri sürdü. Halaç, 'Grubun sayısı 24 saatte 200'e ulaştı. Ve her geçen dakika artıyordu. Cem Garipoğlu'nun arkadaşlarıydı sanırım. Bir
telefon geldi. 'Arkadaşım öncelikle hesap numaranı ver. Ve bu grubu kapat. Daha sonra sana 4 bin YTL para göndereceğim' diyordu' dedi. Kemal Halaç, kendisinin ise 'Benim o paraya ihtiyacım yok. Yaptığınız vahşeti, pisliği, o pis paranızla temizlemenize izin vermeyeceğim” dediğini belirtti. Kemal Halaç, Facebook'taki bir kız arkadaşına gelen ve daha sonra cumhuriyet savcılığına da bildirilen mesajı ise şöyle aktardı: 'Kızım Beni Deli Etme! Eskiden ne güzel yapıyorlardı kadınları diri diri gömüyorlardı. Fazla karıştırma bir gün senin de başını keserler. Cem'e laf yok!!" Kemal Halaç, kimsenin gücünün internette Münevver Karabalut adına açılan desteği kesmeye yetmeceğini de söyledi.

0 yorum: